Handelsträdgård

Handelsträdgården – ett kulturarv
För mer än 40 år sedan, 1 maj 1978, frågade min svärfar, Gustav Abrahamsson, om jag ville hjälpa till att sätta potatis. Naturligtvis ville jag det! Och än har jag förhoppningsvis inte satt min sista potatis på Ulvesund.

År 1954, 24 år tidigare, hade Gustav och Gullan startat Abrahamssons handelsträdgård. Den fjärde generationen står nu på tillväxt ooch Handelsträdgården har nu funnits i mer än 65 år!

I vår Handelsträdgård drivs allt upp från grunden. På samma sätt som för 60 år sedan driver vi upp sommarblommor med mera och under vinterhalvåret fungerar Galleriet som barnkammare åt våra tomater och pelargonsticklingar. Varje planta skolas om och krukas om minst ett par gånger – naturligtvis utan konstgödning. För att bli hållbara och starka får alla växa i sin egen takt. Vi påskyndar inte processen. Att odla och sälja matnyttiga växter utan besprutning och konstgödning är en självklarhet, tycker vi. Kryddväxter för smaksättning av mat och dryck ingår också i vårt koncept.

Handelsträdgårdens öppettider:
Öppnar 7 mars

7 mars – 28 mars mån, tor., fre. 10–18
lör. 10–15
29 mars – 29 sept mån – fre. 10–18
lör., sön & röda dagar 10–15
30 sept – 21 dec mån, tor., fre. 10–16
lör 10–14

Gårdsbutik
Här finns allt du behöver för att så, plantera och odla. Vi har ett brett sortiment av jord, gödning, krukor och trädgårdstillbehör. Vi har mängder av blommor, utplanteringsväxter, kryddväxter, perenner, bärbuskar och fruktträd. Du hittar allt från Tagetes till havtornsbuskarna Svenne och Lotta.

I vår butik säljer vi också ekologiskt egenodlade kryddväxter, som persilja, sallat, basilika, rosmarin och salvia. Beroende på säsong och tillgång säljer vi också närproducerade och ekologiska frukter och grönsaker, nyslungad honung samt hemmagjorda sylter och marmelader.

Du hittar även sydeuropeiska specialiteter som italiensk smaksatt balsamvinäger, underbara franska olivtvålar, konsthantverk från lokala konstnärer samt nybakade kanelbullar och rykande färska bröd bakade på ekologiskt närproducerat mjöl.

Välkommen till en rofylld plats som sprudlar av liv!

Marie-Louise Abrahamsson med medarbetare.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide