Ateljé Sofia Bergman

Välkommen in till min ateljé i Ulvesund.
Granne till växtligheten, havet och naturen där jag trivs bäst!

Måleriet.
Jag bär in kvistar och blommor och fyller mina vaser som står på mina färgfläckiga bord. Eller så låter jag min blick vila mot horisontlinjen utanför ateljéfönstret, ut över ett krusigt hav, en havsvik, en strandäng… och jag tar med mig bilderna och färgerna i minnet och sprider ut dem på mitt arbetsbord i ateljén, på paletten och i oljefärgsblandningarna. Och jag konstaterar och förundras av hur färger och former kan fylla hela mina målardagar.

Glaset.
Vid sidan om måleriet är jag formgivare och arbetar nere i Glasriket.
Jag samarbetar mest med Micke Johansson i Örsjö, den bäste av glasblåsare.
Jag älskar bruksglaset och vill kunna använda det jag gör. Stora generösa vaser, vinglas, karamellskålar. Jag arbetar också gärna med direkta uppdrag såsom till Göteborgsoperan, Sjömagasinet, Lerums Kommun.

När jag målar arbetar jag oftast för mig själv i ateljén med min oljefärg och mina dukar. När jag reser ner till Småland är jag en del av ett nära samarbete i hyttan. Det ger mig det bästa av två världar, det ena ger näring till det andra.

Inne i min ateljé kan du hitta smakprov på allt jag skapar.
Både glas och måleri!

Jag är medlem i Svenska Designers, BUS samt KRO.

Ateljéadress: Sockerbruket 9, Klippan Röda Sten i Göteborg.
Ateljé & Galleri Ulvesund, Ljungskile

För övrig information se www.sofiabergman.se

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide